Wat is Sconfinato?

Sconfinato is de studievereniging van de opleiding Logistics Engineering. Sconfinato is de Italiaanse benaming voor grenzeloos, wat overeenkomt met logistiek. Logistiek is namelijk grenzeloos en overal, steeds meer logistieke processen hebben tegenwoordig een internationaal draagvlak en zijn niet meer aan bijvoorbeeld de landgrenzen verbonden.

Als studievereniging willen wij een grenzeloos bereik creëren, dit om ervoor te zorgen dat de studenten ook buiten de grenzen van de Hogeschool Rotterdam meer contacten kunnen leggen en krijgen met het bedrijfsleven. Verder willen we de interactie tussen de studenten en de opleiding grenzeloos maken.

Sconfinato is ontstaan uit de in september 2010 opgerichte studievereniging van de twee logistieke opleidingen van de Hogeschool Rotterdam. In 2012 ging de opleiding, toen nog Logistiek en Technische vervoerskunde genoemd, samen met de studievereniging naar de huidige locatie in het STC-gebouw. De andere logistieke opleiding, Logistiek en Economie, heeft in 2013 een andere studievereniging opgericht, voor hun eigen opleiding, genaamd RSVL (Rotterdamse Studievereniging Logistiek).