Studeren in Rotterdam

Rotterdam is een jonge stad met veel moderne architectuur. De indrukwekkende skyline geeft de stad aan de Maas een prachtige uitstraling. Een internationale stad die wereldberoemd is om zijn grote haven en een stad die continu in beweging is. Elke keer als je de stad bezoekt is er weer iets nieuws gebouwd of word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. En ‘last but not least’ maakt het gevarieerde aanbod aan winkels, Rotterdam een shopstad bij uitstek.

In Rotterdam is altijd wel wat te doen.

 Kaart Rotterdam

Shop till you drop
Je kunt het hele jaar door, zeven dagen per week shoppen in het centrum van Rotterdam. Wil je weten in waar zich de betere winkelstraten bevinden, kijk dan bij de shoplocaties op Rotterdam.info.

Ontdek Rotterdam ‘by night’
Naast de vele gezellige terrassen en restaurants biedt Rotterdam ook veel op het gebied van uitgaan. In de maasstad kan je terecht voor een bruisend uitgaansleven met veel hippe en stijlvolle discotheken, café’s en lounges. Laat je inspireren en bekijk de diverse uitgaanslocaties van Rotterdam.

Rotterdam, de festivalstad van Nederland
Er worden in Rotterdam volop culturele festivals en verbluffende, sportieve evenementen georganiseerd. Met grote evenementen en festivals als Robin Rotterdam (voorheen Zomercarnaval en Dunya Festival), City Racing Rotterdam, het North Sea Jazz Festival en de Wereldhavendagen is Rotterdam dé festivalstad van Nederland. Naast de grote festivals zijn er ook vele kleinere evenementen. Bekijk de complete festivalagenda.

Logistiek
En als laatste is Rotterdam het logistieke hart van Nederland. Vele grote container en bulkschepen varen elke dag de haven in en uit. De goederen worden over geslagen op vrachtwagens, binnenvaart schepen en treinen naar de rest van Nederland en Europa. De haven staat nooit stil en logistiek is altijd in beweging. Daarom is Rotterdam dé stad voor logistiek studenten.

Deze informatie is deels afkomstig van de website van de Hogeschool Rotterdam