Darttoernooi

Sconfinato Darttoernooi

Elk jaar vindt het Sconfinato Darttoernooi plaats. Dit spannende en uitdagende toernooi wordt georganiseerd door de activiteitencommissie en draait om gezelligheid en fair play. Deelname aan het dartstoernooi is alleen mogelijk indien je studeert aan de opleiding Logistics Engineering.

Darttoernooi SV Sconfinato 24 maart 2016

Donderdag 24 maart was het weer zo ver, het jaarlijks terugkerende darttoernooi van studievereniging Sconfinato! Dit jaar werd er niet individueel tegen elkaar gedart, maar in teams tegen elkaar. Uiteindelijk waren er maar liefst 11 teams die zich hadden aangemeld om te strijden voor de felbegeerde titel. De studenten die zich hadden aangemeld kwamen rond half drie langzamerhand binnendruppelen. Na een drankje en een half uurtje ingooien werden de poules ingedeeld en de toernooiregels uitgelegd door Tom van Gils en Axel Snoeij. De teams moesten per partij tot de drie legs spelen en met een dubbel uitgooien. Dit bleek moeilijker dan gedacht aangezien vele pijlen buiten het board belanden. Nadat de partijtjes tegen elkaar afgerond waren in de twee poules werd er begonnen aan de spannende kwartfinales. Hierbij won het team die als eerste drie legs had gewonnen. De volgende uitslagen kwamen hieruit:

Jordi/Tom – Ivo/Edward          2-3

Niels/Tim – Marnix/Django     3-1

Axel/Wouter – Jorn/Jeroen     0-3

Harm/Jelle – Nigel/Stijn          3-0

Hierbij viel op dat de winnaars van de twee poules Axel/Wouter en Jordi/Tom gelijk werden uitgeschakeld in de kwartfinales. Blijkbaar wordt er niet beter gedart met een aantal biertjes op?

Na een kleine drinkpauze werden de halve finales gespeeld:

Ivo/Edward – Niels/Tim         2-3

Jeroen/Jorn – Harm/Jelle      0-3

Het was al een uurtje of zes voordat de finale begon, waardoor het publiek flink uitgedund was. Onder toeziend oog van een mannetje of zes werd de finale gespeeld tussen Niels/Tim en Harm/Jelle. Het team die als eerste bij de 4 legs kwam had gewonnen. Na een flitsend begin van Niels/Tim werd er uiteindelijk toch met 4-1 gewonnen door Harm/Jelle. Het leverde hun een mooi plekje op in de SV Sconfinato boeken en een mooi bierpakketje gesponseerd door de studievereniging.

IMG-20160325-WA0001IMG-20160401-WA0004IMG-20160325-WA0008

Hopelijk heeft iedereen van het toernooi genoten. Super gezellig dat mevrouw Zweers en dhr. Ekel ook nog een drankje kwamen meepikken, waardoor er niet alleen maar studenten waren maar ook docenten!

Een speciale dank gaat uit naar Poolcafé Delfshaven voor het ter beschikking stellen van hun locatie en natuurlijk naar Tom van Gils die meehielp organiseren en vele dartpijltjes mee had genomen waardoor iedereen kon darten!

Jammer genoeg kwam Tom er bij het opruimen achter dat hij een dartsetje miste. Zou diegene die het setje per ongeluk heeft meegenomen (daar gaan we van uit) contact kunnen opnemen met activiteitencommissie@svsconfinato.nl